Abessijn olie, de voordelen

Is er een nieuwe olie? Nou, ja en nee. Deze olie is verre van nieuw, maar er is weinig bekend over de geweldige voordelen. Abessijn zaad olie is ultra-light: niet vet  met een unieke moleculaire structuur  die in geen andere olie te vinden is. Deze nuttige plant die oorspronkelijk in het Middellandse-Zeegebied, en delen van Oost-Afrika is te vinden is produceert zaden waarvan olie gemaakt kan worden.  Hoewel het niet-eetbare olie is, heeft Abessijn olie heeft een aantal industriële beauty toepassingen.

 

Deze olie is nauw gerelateerd aan koolzaad en mosterd en heeft ongeveer 50% -60% erucazuur , dat vaak vaak gebruikt wordt voor  industriële consumptiegoederen zoals smeermiddelen, vloeistoffen die warmte overdragen, oppervlakteactieve stoffen, bekledingen, cosmetica, polyesters en meer. De bolvormige vrucht draagt één zaadje per stuk en het zaad blijft in de vrucht tot aan de oogst, omdat het pellen de efficientie van de  oliewinning verbetert. Het wordt verkregen door koude persing.

Abessijn Oil Samenstelling

(bron)

palmitinezuur 1,0-4,0%

palmitoleïnezuur 0,1-0,5%

• Stearinezuur 0,5-2,0%

Oliezuur 10,0-25,0%

• Linolzuur 7,0-15,0%

linoleenzuur 2,0-5,0%

• Arachidezuur 0,5-2,0%

Eicoseenzuur 2,0-6,0%

• eicosadieenzuur 0,0-4%

• beheenzuur 1,0-3,0%

• Erucazuur 50,0-65,0%

• lignocerinezuur 0,0-1,0%

Abessijn Olie en haar

Abessijn of Abyssinian olie wordt vaak vergeleken met jojoba olie, maar het bevat veel meer erucazuur en dat  betekent een sterkere, meer intense vochtinbrenger voor huid en haar. Het is zeer stabiel en lang houdbaar. Abessijn olie geeft een zijdeachtig textuur en zorgt voor een natuurlijk alternatief voor siliconen in haarverzorgingsproducten. Het voegt prachtige glans toe en geeft een licht gevoel aan het haar.  Het helpt ook om het haar te ontwarren, zonder een gevoel van vettigheid.

Met de erucazuur krijgt je haar een sterke laag en wordt het beschermd tegen uitdroging.  Deze olie is zeer geschikt voor crèmes, lotions, lippenstift, lipgloss,  en haarverzorgingsproducten.  Een van de meest voordelige manieren om deze lichte niet vette olie te gebruiken is in een sprayvorm ( in het gezicht of ) het haar omdat het veilig te gebruiken is. Abessijn olie wordt steeds populairder en wordt al regelmatig gevonden als ingredient in cosmetica.

Maar je kan Abessijn olie natuurlijk ook gebruiken voor je “do it yourself” projecten.

Ik kan niet wachten!

In pure vorm (abessijn olie koudgeperst) is het hier te krijgen