Botox versus Xeomin

Botox versus Xeomin

Botox en Xeomin zijn twee soorten injecteerbare neurotoxines (vormen van botulinumtoxine type A)voor  het minimaliseren van fijne lijntjes en rimpels. Veel mensen denken dat Botox en Xeomin in wezen hetzelfde zijn. Waarschijnlijk de grootste mythe over Xeomin is dat het eenvoudigweg een goedkope en generieke versie van Botox is. In werkelijkheid zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee producten.


Botox & Xeomin: overeenkomsten

Xeomin en Botox delen enkele overeenkomsten. Beide behandelingen zijn effectief in het elimineren van expressielijnen en rimpels die optreden als gevolg van herhaalde spiercontracties die betrokken zijn bij alledaagse gezichts bewegingen.

Beide typen neurotoxines pakken op dezelfde manier lijnen en rimpels aan: door gerichte gezichtsspieren te ontspannen. Wanneer Botox of Xeomin in de spier worden geïnjecteerd, blokkeren ze tijdelijk de zenuwimpulsen die nodig zijn voor samentrekking. De resulterende spierontspanning en verminderde beweging verminderen het verschijnen van lijnen of rimpels in het gebied.

De resultaten van zowel Xeomin als Botox zijn tijdelijk. Na verloop van tijd beginnen beide te slijten en beginnen de zenuwimpulsen weer de spier te bereiken (waardoor  rimpels weer beginnen te verschijnen). Dit betekent dat beide behandelingen periodiek onderhoud vereisen (meestal elke 3-6 maanden) om de resultaten in de loop van de tijd te behouden.

Tenslotte worden Botox en Xeomin op vergelijkbare wijze gedoseerd (dat wil zeggen 20 eenheden Botox is gelijk aan de sterkte van 20 eenheden Xeomin).


Botox & Xeomin: verschillen

Het belangrijkste verschil tussen Xeomin en Botox heeft te maken met de formulering. Xeomin is een “naakt” neurotoxine. Dat wil zeggen, Xeomin bevat slechts een enkel ingrediënt (botulinumtoxine A), terwijl de formulering van Botox verschillende beschermende eiwitten omvat die zijn geclusterd rond het actieve molecuul. Het voordeel van Xeomin’s pure vorm betekent dat gebruikers een lagere kans hebben om resistentie (antilichamen) te ontwikkelen die de gewenste effecten kunnen beperken.

Een ander verschil tussen Botox en Xeomin is het begin van de resultaten. Hoewel de resultaten van beide behandelingen ongeveer dezelfde duur (3-6 maanden) duren, heeft Xeomin tot 4 dagen nodig om de resultaten volledig te vormen, terwijl Botox typisch slechts ongeveer 72 uur nodig heeft.

Het laatste grote verschil is achter de schermen: aangezien de Xeomin-formulering geen extra additieven bevat, hoeft deze niet te worden gekoeld vóór gebruik. Deze functie vereenvoudigt de distributie en opslag van het product, waardoor het misschien wenselijker wordt dan Botox voor sommige klinische praktijken.
Het laatste woord

Uiteindelijk kan de keuze tussen Botox en Xeomin het best worden overgelaten aan een ervaren injecteur. Een ervaren aanbieder zal je huidige gezichtskenmerken en gezondheidsgeschiedenis analyseren om de beste behandelingskuur te bepalen, gegeven het gewenste eindresultaat.

Geef een reactie