Droge huid door acnebehandeling? En wat je er aan kunt doen

Droge huid door acnebehandeling? En wat je er aan kunt doen

Als je iemand bent die op dit moment acne heeft, kun je een droge huid hebben die wordt veroorzaakt door agressieve acnebehandelingen.  Hoe kun je schilferige, droge huid snel herstellen om je huid weer rustiger, helderder en gezonder te maken.?
Hoe kan ik van de droge huid afkomen die veroorzaakt wordt door agressieve acnebehandelingen?
Wanneer de huidbarrière is beschadigd door het drogen van acne-producten, doe dan deze vier dingen:

1. Stop onmiddellijk met het gebruik van plaatselijke behandelingen die bijdragen aan uw droogheid en schilferigheid. Dit betekent dat u misschien op de pauzeknop van uw acnebehandeling moet drukken totdat de huid gerepareerd is. Maar maak je geen zorgen. Het is een feit dat het moeilijk is om acne onder controle te krijgen wanneer de barrière van de huid wordt aangetast. Uiteindelijk zal een tijdelijke pauze je alleen maar helpen.
2. Stop of verminder het gebruik van exfoliërende producten. Gezichtsscrubs, reinigingsborstels en zure serums zullen je vochtbarrière verder beschadigen.
3.  Houd uw huidverzorgingsroutine eenvoudig door alleen een zachte reiniger en een kalmerende cremete gebruiken. Twee keer per dag, ’s morgens en’ s nachts, reinigen en onmiddellijk volgen met het aanbrengen van een vochtinbrengende crème. Als uw huid in een ontstoken toestand verkeert als gevolg van agressieve acnebehandelingen, is minder nu beter.
4. Stel uw huid niet bloot aan direct zonlicht. Omdat de huid al geïrriteerd en ontstoken is door het uitdrogenvan acne-producten, wordt de gevoeligheid alleen maar zal groter. Zorg ervoor dat je overdag een zacht, niet-irriterend zonnefilter gebruikt.

Wat is een beschadigde vochtbarrière? Onzichtbare scheuren in de huid waardoor vocht kan verdampen en irriterende stoffen gemakkelijker in de huid kunnen komen.

Wat veroorzaakt een droge, schilferige huid?

Benzoylperoxide. Dit ingrediënt wordt al jaren gebruikt om P. acnes-bacteriën binnen de poriën te verminderen die kunnen leiden tot acne. Het kan voor sommige mensen effectief zijn als het met mate wordt gebruikt, maar het is berucht omdat het een droge, schilferige huid achter laat.
Retinoïden. Een vitamine A-derivaat dat zowel op recept verkrijgbaar is als ook in een lagere sterkte verkrijgbaar is bij drogisterijen. Hoewel het niet werkt voor alle soorten acne (zoals ontstoken puisten of cysten), kan het goed werken voor gesloten comedonen, niet-ontstoken oneffenheden en verstopte poriën. Gedurende de eerste twee maanden of langer zijn de bijwerkingen droogheid, roodheid en afschilfering. Bij langdurig gebruik zal de droogheid verdwijnen.
voorgeschreven acne medicijnen. Er zijn veel andere reinigingsmiddelen, crèmes en gelbehandelingen die een dermatoloog zal voorschrijven voor het verminderen van acne, maar sommige zullen droogheid veroorzaken. De sleutel is om ze langzaam te introduceren en spaarzaam te gebruiken om de terugslag van uitdroging en peeling te voorkomen.
Op alcohol gebaseerde acnebehandelingen. Acne-producten, vooral spotbehandelingen en sommige toners, bevatten vaak SD Alcohol 40 en gedenatureerde alcohol. Deze kunnen de vochtbarrière van de huid strippen en een droge huid veroorzaken.
Op sulfaat gebaseerde schuimende facewash. Veel acne-cleansers zijn geformuleerd met een ingrediënt genaamd natriumlaurylsulfaat. Het is een additief dat een schuimende werking veroorzaakt. Probeer sulfaatvrije facewash.
Over-exfoliëren. Met de populariteit van producten die zuren bevatten zoals glycolzuur, melkzuur, appelzuur en salicylzuur die dode cellen direct verwijderen om een heldere huid te bevorderen, houden veel mensen van het resultaat dat ze geven. Ze gebruiken ze dagelijks. Zonder dit echter te beseffen, kan dit resulteren in een beschadigde vochtbarrière die uitdroging en irritatie veroorzaakt.


Gebrek aan het gebruik van een vochtinbrengende crème. Bang voor een vochtinbrengende crème die meer acne veroorzaakt en de poriën verstopt? Veel mensen die puistjes krijgen zullen terughoudend zijn om vochtinbrengende crème te gebruiken, zelfs als ze geen olie bevatten. Huidcellen zijn als vissen en hebben water nodig om te leven. Voeg het gebruik van agressieve acnebehandelingen toe en je kunt echt je huid verpesten.
Huidverzorgingsproducten gebruiken die prikken. Sommige mensen associëren producten die met hen prikken “werken”. Een prikkelend gevoel (vooral van agressieve chemicaliën) is geen goede zaak.
Verandering in klimaat (zoals van herfst tot winter) of lange vliegtuigritten. Zelfs als je geen agressieve middelen gebruikt.

Geef een reactie