Gaan acne littekens vanzelf weg?

Gaan acne littekens vanzelf weg?

Kunnen acne-littekens verdwijnen zonder te worden behandeld?

Het simpele antwoord is helaas dat er geen eenvoudig antwoord is. Aanvankelijk kan geduld  belangrijk zijn om ze  te laten vervagen. Het kan tot een jaar duren voordat de littekens opnieuw worden gemodelleerd. Fysieke manipulatie van acne-laesies (d.w.z. er in knijpen etc.) kan de ontstekingsreactie van je lichaam verhogen, hetgeen collageen in je huid kan verminderen dat kan resulteren in toegenomen littekenvorming.

 


thuis behandelingen voor acne littekens

Er zijn veel behandelingen die effectief milde acne littekens kunnen aanpakken. Ten eerste kan het toepassen van een goede bescherming tegen de zon door het dragen van een hoogwaardig zonnefilter er van breed spectrum de zichtbaarheid van acne-littekens verminderen door roodheid en DNA-schade te verminderen. Zoek naar een formule die zinkoxide of titaniumdioxide bevat en antioxidanten die de huid beschermen.

Dikwijls ontwikkelen acne littekens donkere vlekken (post-inflammatoire hyperpigmentatie) . In deze gevallen kan het gebruik van een over-the-counter (OTC) huidverlichtingsproduct effectief zijn.

Producten voor littekens zijn er in overvloed; het is echter moeilijk om de effectieve van de niet effectieve te onderscheiden. Studies hebben aangetoond dat bescherming tegen de zon in aanvulling op siliconengebaseerde gels littekens kunnen verbeteren en het algehele litteken kunnen verminderen.


Professionele behandelingen voor acne littekens

Hoewel producten kunnen helpen bij verkleuring (roodheid, hyperpigmentatie) en littekens uiterlijk kunnen verminderen, kunnen professionele behandelingen noodzakelijk zijn voor agressievere of hardnekkiger littekens.

Laserbehandelingen

Lasers kunnen zowel verkleurings- als textuurproblemen behandelen als gevolg van acne littekens.

Chemische peelings

Chemische peelings kunnen worden gebruikt voor hyperpigmentatie, roodheid of helpen om de diepte van acne-littekens te verminderen.


Dermale fillers
Deze kunnen helpen om het zichtbare uiterlijk van diepe acne littekens te verminderen. Omdat vulstoffen na verloop van tijd in de huid absorberen, zullen ze om de 4-8 maanden onderhouden moeten worden in de vorm van onderhoudsbehandelingen (de tijd varieert afhankelijk van het gebruikte product).

Micro Needling

Micro-needling creëert kleine kanalen in de huid om de synthese van collageen te stimuleren. Dit leidt tot de vorming van nieuw weefsel en geeft de natuurlijke groeifactoren van de huid vrij die herstel en genezing van littekens.

Subcisie

Voor meer ernstige acne littekens, kan een chirurgische ingreep genaamd subcisie worden uitgevoerd, die bestaat uit het inbrengen van een naald om littekenweefsel te breken om het atrofische uiterlijk van de huid te verminderen.

Met zoveel opties beschikbaar voor het behandelen van acne littekens, is het belangrijk om je dermatoloog te raadplegen om te zien welke methode het meest past.

Geef een reactie