Het Vitamine ABC van Huidverzorgingsproducten: Vitamine A (-retinol)

Het Vitamine ABC van Huidverzorgingsproducten: Vitamine A (-retinol)

Retinol (vitamine A)

Deze in vet oplosbare essentiële vitamine is de superheld tegen veroudering. Het werkt urenlang, stimuleert de cel- en collageenproductie, verstevigt de huid en helpt de epidermis te beschermen

Van Retinol wordt de huid gevoeliger voor de schadelijke invloed van de zon. Ga dus niet op het strand liggen wanneer je retinol gebruikt.  Je kan zelfs bij lage doses UVA- en UVB-straling verbranden. Dat vertaalt zich naar: Je moet echt, ECHT gebruik maken van zonnebrandcrème bij het gebruik van producten die retinol en retinoïden bevatten!

Over het algemeen kan elke concentratie retinol de huid irriteren, wat betekent dat deze bij het begin van de behandeling kan schilferen of droog aanvoelt. De irritatie verdwijnt meestal zodra de huid tolerantie heeft opgebouwd voor deze specifieke actieve stof, maar het is gewoonlijk de moeite waard om geleidelijk retinol in je huidverzorgingsregime te implementeren.Bijvoorbeeld in eerste instantie elke 2e of 3e dag.

Als je besluit een vrij verkrijgbare vitamine A-crème te proberen, kijk dan naar retinol op de ingrediëntenlijst in plaats van retinyl palmitate, een zwakkere versie van de vitamine. Retinol is niet zo krachtig als  retinolzuur (op recept), dus resultaten kunnen langer duren om te zien, maar het is ook minder irriterend voor de gevoelige huid.

Uitermate geschikt voor: pigmentatie, rimpels en fijne lijntjes, doffe huid.

De enge grote broer van Retinol is de (alleen op doktersvoorschrift) tretinoïne, die zowel bij acnebehandelingen als bij antiveroudering wordt gebruikt.

Wanneer niet gebruiken:

Bij Rosacea en andere huidaandoeningen, overgevoeligheid voor zon, gevoelige huid.

 

1 reactie tot nu toe

Ans Geplaatst op4:55 pm - mrt 19, 2019

Heb je nog tips over welke creme het beste is?
Hoor het graag!

Geef een reactie